Activităţi petrecute de studentele din Germania

În prima săptămînă studentele din Germania, Claudia, Julia and Mareile , care petrec practica studenţească  in cadrul Asociaţiei Neoumanist au pregătit o prezentare, în care au prezentat date despre famiile sale  şi locurile natale  beneficiarilor Asociaţiei Neoumanist. Vin din Germania de Nord in special din Hannover,  Münsterland şi un sătuc  Lower Saxony.Claudia, Iulia, Mareile au prezentat oraşul Bremen, ca fiind casa lor  la  moment. Sunt la  master în Sănătate Publică la Universitatea din Bremen. Acest program a iniţiat o colaborare acum un an cu Asociaţia Neoumanist in vederea unui schimb de experienţă ce a fost posibilă graţie burselor oferite de  Robert-Bosch-Stiftung.

În timpul primei prezentări beneficiarii au manifestat interes faţă de cele expuse şi au rugat să mai fie o prezentare in special despre Germania. In următoarea săptămînă studentele au prezentat cîteva oraşe din Germania şi atractiile turistice. Au fost demonstrate vederi  cu capitala Berlin , rezervaţia naturală Mecklenburger Seenplatte”, “Münsterland”,  “Black Forest” şi cel din urmă dar nu ultimul Alpii. Şi mai mult  Claudia, Julia şi Mareile au fost curioase să afle mai multe  despre  istoria şi cultura Moldovei. În cadrul prezentării au avut posibilitatea să adreseze intrebări beneficarilor despre viaţa din Moldova in ultimele decade. Au primit răspunsuri ample din partea beneficarilor,  între beneficari sa aprins o discuţie referitor la diferite experienţe în viaţă.

Discuţia a luat  sfărşit cu cîntece şi dansuri tradiţionale interpretate de beneficari. Au fost două activităţi drăguţe şi minunate.

Autori articolului: Mareile Mattfeld, Claudia Kwirand, Julia Fleige-Voelker,   studente din Germania

Lasă un comentariu