Munca fără frontiere

Asociaţia Neoumanist a avut recent o colaborare, mai neobişnuită atît pentru beneficiari, cît şi pentru toţi membrii colectivului. Am avut ocazia sa fim protagoniştii emisiunii „ Munca fară frontiere”, ce a fost filmată în cadrul Asociaţiei de o televiziune din Belgia.
Scopul emisiunii a fost să integreze voluntarii în activităţile de zi cu zi ale celor trei proiecte: Răsărit, Spectru şi Home-Care.
Voluntarii practică aceleaşi profesii în Belgia. Printre ei erau: asistenţi medicali, sociali şi un bucătar ai Centrului pentru persoane în etate „Vincenthof”.
Colaborînd cu ei în derularea activităţilor celor trei proiecte, am constatat că între munca pe care o efectuiază ei în Belgia şi cea pe care o efectuăm noi în Moldova, sînt atît similarităţi, cît şi deosebiri. Dar cea mai importantă asemănare este că avem acelaşi scop: să ne manifestăm grija şi iubirea faţă de cei ce au dăruit din energia şi forţa lor pentru a ne clădi prezentul şi pe care azi îi numim cu drag bunei!
A fost o colaborare frumoasă atît cu cei 4 voluntari, cît şi cu membrii echipei de filmare, ce au dat dovadă de profesionalism şi bunăvoinţă.
Le urm la toţi succese, realizarea a cît mai multe proiecte inovatoare şi cote de audienţă maxime!
Iar celor de la Vincenthof, pe care îi putem numi colegi de breaslă, le dorim multe forţe şi multă sănătate atît colectivului, cît şi buneilor belgieni!
Autor articol: Tcaci Vladislava, Asisitent social,  Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

Lasă un comentariu