Dar din Dar se face Rai

Dna Vera Ulian lucrează în calitate de lucrator social al sectorului Centru din municipiul Chişinău şi cine dacă nu Dumneaei cunoşte necesităţile şi durea celor părăsiţi şi uitaţi de societate şi de rude. Cu o zi inainte de sf. Nicolai batrînii de la Specru,  şi-au dorit sărmale şi probabil că sf. Nicolai a transmis mesajul lor D-nei Vera Ulian, care  a pregătit  o masă de binefacere, pentru cei 20 de bătrîni plasati la Centru Spectru. Dna Vera a pregătit ca la mama acasă:  zeamă, sărmale, cartofi, plăcinte, compot.

Dna Ulian ne-a relatat: “Eu am făcut acest gest nu pentru ca să-mi aducă laudă, dar pentru ca sunt creştină şi ştiu ce înseamnă  pentru un bătrîn singurătatea cănd nu ai cu cine schimba o vorbă, nu îţi poţi pregăti o mîncare, eşti neputiincios fizic. Noi oamenii care suntem în putere suntem obligaţi să le dăm o mînă de ajutor acestor batrîni, să-le spunem o vorbă dulce, să-le facem un mic cadou pe care ei îl aşteaptă mereu.

 Ce sentimente aţi simţit cănd fiecare batrîn vă mulţumea? Cinstit să fiu fior de bucurie şi fericire mi-a împlut sufletul, mulţumindui Domnului ca ma ajutat la acestă faptă creştiniască.

 Dna Vera vine cu un apel catre toţi cei care au putere şi posibilitate să nu rateze să facă un bine, că dar din dar se face Rai.

Galeria foto la: http://neohumanist.shutterfly.com/6522

Autor articol:   Botnaru Claudia, Coordonator de proiect, Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org

www.neoumanist.wordpress.com

Lasă un comentariu