Activitaţi de voluntariat a lui Isabelle şi Annemike

Isabelle si Annemike

În perioada 10 iunie-27iunie, Asociaţia „Neoumanist” a găzduit două voluntare cu spirit de sacrificiu,din Olanda: Annemike şi Isabelle. Dînsele au creat o atmosferă de colaborare şi prietenie cu beneficiarii. Au adus în dar o multime de obiecte pentru activităţi, astfel că au împletit, au croit jucării, au cîntat şi au dansat împreună cu beneficiarii.

Au surprins  beneficiarii  centrului de zi „ Răsărit” şi pe cei din centrul de plasament „ Spectru”, cu o excursie la muzeul „A. Puskin” din incinta conacului  Zamfir Ralli Arbore din satul Dolna şi un mic picnic în foişorul din grădina de pe lîngă muzeu.

De asemenea beneficiarii centrului de plasament „ Spectru” au fost încîntaţi de prezenţa şi zîmbetele lor şi de cadourile primite, ce au constat în lengerie şi haine de vară.

Beneficiarii proiectului „Home-care” au fost ajutaţi practic prin gospodărie şi au fost încurajaţi de prezenţa plină de energie pozitivă a voluntarelor. Dînsele chiar au făcut  şi o donaţie pentru unele necesităţi din gospodăriile beneficiarilor, arătînd astfel interes profund faţă de ei.

Spiritul de voluntariat , bunăvoinţa şi interesul sincer al  Annemike şi Isabelle au fost evidente în faptele lor pe toată durata vizitei.

vezi mai multe poze la adresa http://neohumanist.shutterfly.com/volunteers/224.

Autor articol: Tcaci Vladislava, Asisitent social,  Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com

Lasă un comentariu