“Norme şi standarde europene în servicii sociale”

romania 004Asociaţia „Neoumanist”  a participat la schimbul de experienţă România – Moldova, în proiectul  “ Norme şi standarde europene în servicii sociale”, derulat de Asociaţia “ Consensual” din Iaşi, în perioada 11-13 iunie 2009.

La acest schimb de experienţă au participat doar cei selectaţi prin concurs. Asociaţia „Neoumanist”  a fost reprezentată de asistenta socială  a proiectului „Răsărit”- Tcaci Vladislava şi asistenta medicală în proiectul „ Home –care”-Pereu Lilia.

Proiectul a facilitat schimbul  de experienţă între specialiştii  în domeniu din ambele ţări,  specialişti ce pot fi posibili parteneri în proiecte viitoare. De asemenea a îmbunătăţit cunoştinţele referitoare la cadrul legal şi normele metodologice ce stau la baza serviciilor sociale din ambele ţări, inclusiv standardele europene în oferirea serviciilor sociale.

În cadrul schimbului de experienţă , am vizitat  o instituţie de ocrotire privată a persoanelor în etate şi un centru de zi, vizite ce au scos în evidenţă  nivelul de implementare a standardelor şi normelor europene.

În final am analizat metode de finanţare a serviciilor sociale, elaborarea fişelor de proiect şi iniţierea reţelei de furnizori de servicii sociale.

Proiectul a fost foarte util prentru reprezentanţii ambelor ţări, cunoştinţele obţinute vor favoriza dezvoltarea şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de fiecare participant.

romania 003

romania 010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor articol: Tcaci Vladislava, Asisitent social,  Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com

Lasă un comentariu